Syrrans Virknål

Syrrans Virknål
websorken@hotmail.se

Summa sidvisningar

tisdag 25 januari 2011


Nu har jag gjort ett ryck igen! Efter en svidande, men mycket välbehövlig kommentar har jag tagit mig i kragen o fotat några alster. (Tack snälla du som kommenterade- vem du än är).

En Tony Irving-sjal i Marks & Kattens Fame Rand, virknål nr. 3. Jag använde inte fullt 2 nystan- tyckte den blev lagom stor ändå. Det innersta partiet är virkat i enkla stolpar och sen gick jag över till dubbelstolpar. Det syns kanske lite dåligt på bilden tyvärr. Jag virkade ett varv med fasta maskor runt om hela sjalen som avslutning.
Mina mys-sockor med lite annorlunda mudd. Istället för vanlig resårstickning på skaftet gjorde jag korvmudds-skaft. Som avslutning på skaftet stickade jag några varv resår för att strumpan skulle smita åt runt vristen.De är stickade i Järbo Raggi med stickor nr 4. Jag hade en del små-slattar kvar av garnerna och ville göra ett par sockar man blir glad av. Passade på att testa en ny ihoptagning av tån som jag läst i en tidning. Man skulle ta ihop för tån som vanligt, men när ett X antal maskor var kvar (jag minns inte hur många) maskade man av som vanligt och sydde ihop hålet från avigsidan strumpan. Jag blev inte alls nöjd med den avslutningen- men det duger till ett par mys-sockor. Håller på att lära mig en annan avslutning just nu som ska praktiseras hädanefter.

1 kommentar:

  1. Nu har jag gjort ett ryck igen! Efter en svidande, men mycket välbehövlig kommentar har jag tagit mig i kragen o fotat några alster. (Tack snälla du som kommenterade- vem du än är).

    Tack själv för att du liksom "ryckte till" ;-)

    En liten ledtråd till - vem du än är = DBV

    SvaraRadera