Syrrans Virknål

Syrrans Virknål
websorken@hotmail.se

Summa sidvisningar

onsdag 16 mars 2011


De stickade sockorna från förra inlägget fick så klart följa med till Nya Kärleken i helgen, som tågstickning. Men innan jag tog fram dem så stickade jag några varv på mina alldeles nya handledsvärmare med både mönsterstickning och tvåändsstickning.
Jajjamen jag har utmanat mig att testa båda delarna- och gillar det verkligen. Jag har endast provat mönsterstickning på 2 små provlappar för ett tag sen, tyckte det var kul och ville förståss prova att göra hjärtan. Jag hittade ett fint litet mönster som jag gjorde om lite för att det skulle passa min handled.
Första försöket till tvåändsstickning blev början till den ena handledsvärmaren. Lite bökigt var det innan jag fick in känslan i fingrarna, lite mera bökigt var det att hela tiden snurra upp garnet (som enligt vissa är en del av charmen med tvåändsstickningen- jag vet inte om jag håller med om det just nu, kanske lite senare) men det gick lite lättare när jag snurrade upp det efter varje färdig sticka.
Jag gillar verkligen att åka tåg: jag väljer den tysta avdelningen och bara njuter av lugnet med min stickning eller virkning, ibland har jag fika med mig eller lite frukt. Lite egen-tid är alltid bra.

När jag kom fram till stationen gick jag raka vägen till garnaffären som ligger alldeles intill. Jag har skickat efter boken på bilden och den kom samma dag som jag skulle åka (jag har läst den tidigare och visste att det fanns beskrivet om tvåändsstickning i den + en massa andra underbara mönster). Naturligtvis behövde jag lite 2-trådigt ullgarn för att testa: det blev ett nystan vitt, 2 nystan grått och 1 nystan rött med lite svart i. Jag köpte oxå 2 st Drops-kataloger utifall jag får idétorka nån gång.
Det är en helt underbar liten butik med ett fantastiskt utbud. Jag hade gott om tid att gå runt och titta på olika garner och smeka dem. Jag behöver inte förklara, ni "garn-nördar" förstår vad jag menar.
Innan jag åkte så pratade jag med en kompis som tänkte börja med syjunta/stickjunta till veckan. Jag hoppas att det blir av för jag saknar verkligen den gemenskapen och möjligheten att byta idéer och fråga nån om man kör fast.

1 kommentar: